Termeni și Condiții

1. Aspecte Generale

Aceste set de Termeni si Conditii („Termeni si Conditii” sau „T&C”) guverneaza raporturile dintre Realmedia Network SA, Bulevardul Victor Babes, nr. 2, Timisoara, Romania („Societatea” sau „Noi”) si persoanele care utilizeaza („Utilizatorul”) paginile de internet https://AgotaImobiliare.com  /  (“AgotaImobiliare.com  ”)

Pentru scopul acestui set de Termeni si Conditii, AgotaImobiliare.com   va fi denumită „Platforma AgotaImobiliare.com  „.

Accesarea si utilizarea Platformei AgotaImobiliare.com   inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente ale acestora, sau a oricarui Serviciu furnizat prin intermediul Platformei AgotaImobiliare.com   se poate face numai in conformitate cu acest set de Termeni si Conditii, care includ Politica de Confidentialitate Datelor si Politica privind Cookies.

Pentru utilizarea spatiului dedicat agentiilor imobiliare partenere se aplica exclusiv prevederile din Termeni si Conditii aplicabile agentiilor imobilaire pentru acea sectiune, plus contractul comercial stabilit intre partile implicate.

Societatea furnizeaza sub forma bazelor de date doar premisele tehnice, prin intermediul carora sunt transmise informatiile (anunturile), fara a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor. Este in special de subliniat ca AgotaImobiliare.com   nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii imobiliare.

Societatea nu este implicata in relatia dintre vanzator si partea interesata de achizitionare sau cumparator, nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale.

Contractele negociate ca urmare a unui anunt inserat pe AgotaImobiliare.com vor fi incheiate si executate fara participarea Societatii.

PENTRU UTILIZAREA SERVICILOR, PUTEM SOLICITA UTILIZATORULUI SA ISI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII PRINTR-O ACTIUNE SPECIFICA, CARE ARE SEMNIFICATIA UNUI CONSIMTAMANT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CASUTEI SPECIFICE „AM CITIT SI SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE IMOBILIARE”).

BIFAND O ANUMITA CASUTA, UTILIZATORUL:

A) ISI DA ACORDUL, IN MOD EXPRES, SA RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII, PRECUM SI ORICE ALTI TERMENI SI CONDITII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;

B) IA LA CUNOSTINTA DE CONDITIILE DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL CONFORM POLITICII DE CONFIDENTIALITATE, CARE ESTE PARTE INTEGRANTA DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII

Pentru a asigura respectarea conditiilor de acces si utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie sa verifice la momentul fiecarei accesari a Site-ului si / sau a Aplicatiei AgotaImobiliare.com  termenii si conditiile de utilizare. Chiar daca omiteti sa analizati termenii si conditiile, dar utilizati AgotaImobiliare.com, vom considera ca ati acceptat acest set de Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestora).

Daca nu sunteti de acord cu prevederile din acest set Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestuia), va rugam sa nu utilizati, sau dupa caz, sa incetati utilizarea Site-ului, Aplicatiei AgotaImobiliare.com  sau a Serviciilor oferite de Noi, dupa caz.

2. Descrierea serviciilor

In conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, Societatea are obligatia de a furniza un formular de inserare pentru anunturi, de a verifica corectitudinea anunturilor inserate prin intermediul formularului respectiv si de a asigura accesul la anunturile din bazele de date ale Platformei AgotaImobiliare.com   prin intermediul Internetului pentru perioada de timp convenita cu Utilizatorul.

Platforma AgotaImobiliare.com  promoveaza prin diverse modalitati anunturile inserate de utilizatori, in special prin includerea acestora in alte pagini web sau in alte medii online si imprimate precum si prin publicitatea efectuata prin referiri la aceste anunturi in diverse e-mailuri. Prin aceasta, utilizatorul consimte la traducerea anunturilor sale in acest scop pentru medii straine.

Indreptatirea Utilizatorilor de a utiliza pagina Platforma AgotaImobiliare.com  si functiile acesteia exista numai in limitele stadiului actual al tehnologiei.

Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona temporar posibilitatile de inserare si de accesare a anunturilor, daca acest lucru este necesar datorita limitelor de capacitate, in scopul mentinerii sigurantei si a integritatii serverelor sau pentru implementarea masurilor tehnice si daca aceasta serveste unei executari corecte si corespunzatoare, sau imbunatatite, a prestatiilor contractuale datorate (lucrari de intretinere).

In special, prin motive tehnice se intelege ca anunturile activate nu pot fi accesate sau pot fi accesate doar limitat (erori inopinate ale sistemului).

Utilizatorii au acces gratuit la majoritatea Serviciilor Platformei AgotaImobiliare.com  , exceptie facand serviciul de publicare anunt pe Platfroma AgotaImobiliare.com  pentru care Utilizatorii au acces numai in urma inregistrarii, autentificarii si platii acestui Serviciu. De asemenea, autentificarea in cont, permite accesul la facilitati suplimentare ale Platformei AgotaImobiliare.com  .

Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul portalului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.

Orice material postat pe Platforma AgotaImobiliare.com  de Utilizator (in orice format) poate fi supus moderarii, inainte sau dupa upload, in cazul in care depistam o incalcare a termenilor si conditiilor.

Utilizatorul este de acord cu transmiterea anunturilor publicate pe Portalul AgotaImobiliare.com  si catre site-urile afliliate Realmedia Network S.A. pentru a beneficia de o expunere mai mare. In acest scop Utilizatorul isi da acordul cu privire la transmiterea textului public al anuntului, a fotografiilor atasate la anunt cat si a datelor de contact publicate pe anuntul respectiv.

Realmedia Network S.A. nu poate controla modul in care anunturile sunt afisate pe site-urile afiliate, dar va face eforturi in asigurarea unei expuneri cat mai mari.

3. Inregistrarea contului de Utilizator

Inregistrarea contului de Utilizator in Platforma AgotaImobiliare.com  este gratuita. Odata cu inregistrarea, Utilizatorul si Societatea incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a Platfromei AgotaImobiliare.com  (denumit in continuare „contract de utilizare”). Un Utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare.

Numai persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea deplina de exercitiu isi pot crea un cont de Utilizator in Platforma AgotaImobiliare.com . Pentru evitarea oricarui dubiu, Platforma AgotaImobiliare.com  nu este destinata minorilor, iar utilizarea, inclusiv crearea contului de Utilizator pentru aceste categorii de pesoane nu este permisa.

Societatea pune la dispozitia Utilizatorului trei metode de inregistrare cont: prin email, prin conectarea contului Facebook sau prin conectarea contului Google. Pentru a putea conecta contul de Facebook sau de Google, utilizatorul trebuie sa accepte conditiile de conectare afisate de Facebook respectiv Google. Informatiile pe care trebuie sa la furnizeze un Utilizator pentru crearea contului de Utilizator trebuie sa fie complete si corecte. Inregistrarea necesita o adresa de email valida. Utilizatorul poate sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.

In cazul in care informatiile furnizate in timpul crearii contului de Utilizator se modifica ulterior, Utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de Utilizator.

Fiecare Utilizator isi poate crea un singur cont de Utilizator pe Platforma AgotaImobiliare.com . Este interzisa inregistrarea simultana a mai mult de un cont de Utilizator. Nu se permite eludarea acestei prevederi. Contul de Utilizator nu este transferabil.

Societatea isi rezerva dreptul de a sterge conturile de Utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 12 luni.

Societatea isi rezerva dreptul de a sterge conturile de Utilizator a caror adresa de email nu a fost confirmata in interval de 30 de zile de la crearea contului. Confirmarea faptului ca adresa de email pe care a fost creat contul iti apartine se poate face accesand linkurile special introduse in emailurile prin care se anunta crearea contului si se cere confirmarea lui. Odata cu stergerea contului, se va sterge si tot continutul existent la acel moment in cont. Acest lucru poate insemna: informatii personale, anunturi salvate in cont, cautari salvate, anunturi platite pentru publicare pe site, dar nu numai. Fara o adresa de email valida si confirmata contul nu poate functiona la parametri optimi si in plus previne utilizarea adresei de email personale de catre persoane neautorizate.

La trimiterea unui formular de contact pentru o proprietate, cream un cont neconfirmat pe adresa de email introdusa in formular. Atunci cand vanzatorul raspunde acestui mesaj, trimitem pe email catre Utilizator o notificare ce contine un link catre mesajul primit. La accesarea acestui link utilizatorul are dreptul de a-si seta o parola proprie si de a citi Termenii si Politica de confidentialitate. Doar daca este de acord cu acesti termeni Utilizatorul poate trece mai departe si astefel i se confirma contul unde va putea vedea mesajul primit, impreuna cu istoricul tuturor conversatiilor purtate prin intermediul Portalului AgotaImobiliare.com .

Societatea nu este raspunzatoare pentru informatiile eronate introduse de utilizatori, pentru lipsa capacitatii depline de a incheia acte juridice si, in general, pentru orice informatie introdusa de Utilizator si care nu corespunde realitatii.

4. Inserarea si prelungirea anunturilor

Un Utilizator poate plasa anunturi in sectiunea publica a Portalului AgotaImobiliare.com  doar daca este inregistrat si a achitat contravaloarea Serviciului de inserare anunt. O intrebuintare abuziva, in special prin utilizarea de multiple conturi de Utilizator, da Societatii dreptul de a sterge listarile si de a rezilia contractul de utilizare in mod exceptional.

Anunturile platite contin promovare suplimentara GOLD (afisare prioritara in listele de anunturi inaintea anunturilor SILVER si marcare cu eticheta Top Listing S) sau SILVER (afisare in listele de anunturi dupa anunturile GOLD, dar inaintea anunturilor fara promovare si marcare cu eticheta Top Listing). Promovarea anunturilor Gold sau Silver, se va face conform perioadei selectate si platite de utilizator. Daca pe un anunt se achizitioneaza in acelasi timp si promovare Silver si promovare Gold, perioada de promovare Gold se va consuma inaintea perioadei de promovare Silver. In orice moment, se poate prelungi perioada de promovare Gold sau Silver, fara a se pierde zilele neconsumate. Pentru pachetele de promovare Silver sau Gold, care au inclusa optiunea „Publicare pana la vanzare/inchiriere”, dupa expirarea perioadelor in care anuntul este promovat, acesta ramane afisat gratuit pe site ca anunt simplu pentru inca 30 de zile (in cazul anunturilor de vanzare) sau 15 zile (in cazul anunturilor de inchiriat). In acest interval de timp, Utilizatorul va primi la fiecare 7 zile un email prin care este intrebat daca anuntul sau mai este valabil. Orice confirmare a utilizatorului prin apasarea butonul DA din email, va prelungi valabilitatea anuntului cu 30 de zile pentru vanzari respectiv 15 zile pentru inchirieri. Daca in intervalul de 30 de zile (vanzari) respectiv 15 zile (inchirieri) Utilizatorul nu confirma ca anuntul mai este valabil, se considera tacit ca nu mai este valabil si acesta va expira si va fi eliminat de la afisarea din Platforma AgotaImobiliare.com , nemaiputand fi reactivat gratuit. In cazul in care Utilizatorul confirma ca anuntul nu mai este valabil prin apasarea butonului NU din email, anuntul expira imediat si este eliminat de la afisarea din Platforma AgotaImobiliare.com .

Pentru anunturile listate la inchiriat, la care a fost activata promovare Gold sau Silver in cadrul Promotiei buy-back: „Economiseste si reinvestesti”, calculul sumei pentru perioada nefolosita se face prin inmultirea numarului intreg de zile nefolosite din ultimul pachet de promovare Gold sau Silver achizitionat, cu pretul mediul zilnic platit pe perioada respectiva. Utilizatorul poate folosi aceasta facilitate folosind butonul Dezactiveaza de pe anuntul din contul de Utilizator din Platforma AgotaImobiliare.com . Suma calculata se va transfera ca si credit in contul AgotaImobiliare.com , anuntul va expira si nu va putea fi reactivat decat prin achizitionarea unui alt pachet de promovare. Exemplu 1: utilizatorul a achizitionat pachetul Silver 30 si a platit efectiv suma de 15Euro+tva. Cu 10 zile inainte de expirarea perioadei de promovare Silver, foloseste optiunea de buy-back prin folosirea butonului Dezactiveaza de pe anuntul listat in contul lui. Suma returnata in contul Platformei AgotaImobiliare.com   va fi de 10(zile) * 15/30(pret pe zi) = 5Euro. Exemplu 2: Utilizatorul achizitioneaza un pachet de promovare Gold 7 platind efectiv suma de 7Euro+TVA. Dupa 2 zile, in urma unei promotii, prelungeste promovarea cu pachet Gold 15 platind efectiv 9E (in total 22 zile de promovare Gold, dar maxim 15 sunt disponibile optiunii de buy-back, intrucat se ia in considerare doar ultimul pachet cumparat). Daca in ziua a 5-a din 22, Utilizatorul Dezactiveaza anuntul, suma returnata in cont va fi: 15 (zile)* 9/15(pret pe zi) = 9Euro.

Promotia buy-back: „Economiseste si reinvestesti” este valabila doar pentru anunturile care prezinta aceasta optiune in pasul de plata si in emailul de confirmare publicare anunt.

Dupa inregistrarea confirmarii platii, Utilizatorul va primi un email de activare a anuntului pe adresa de email de inregistrare. Afisarea anuntului platit in site incepe la minim 10 minute dupa ce s-a finalizat operatia de activare a anuntului. Durata de valabilitate a anuntului incepe imediat ce anuntul a fost afisat in site. La expirarea duratei de valabilitate amintite, anuntul va fi sters din bazele de date publice ale AgotaImobiliare.com  si va fi pastrat doar in contul utilizatorului. In perioada in care un anunt este salvat in contul utilizatorului, acesta va primi emailuri si/sau sms-uri de informare/notificare de confirmare a statusului anuntului: (ex: „Promovarea Silver a expirat„, „Promovarea Gold a fost prelungita„, „Anuntul mai este valabil?” etc si emailuri de la vizitatorii interesati de proprietatea promovata prin intermediul formularului de contact afisat in pagina de detalii a anuntului.

Termenii si Conditiile pentru utilizarea sectiunii publice si Lista de preturi a Platformei AgotaImobiliare.com   pentru utilizarea sectiunii publice a Platformei AgotaImobiliare.com   aplicabila in fiecare caz la data inserarii sau a prelungirii valabilitatii anuntului vor fi determinante in ceea ce priveste continutul contractului si pretul anuntului.

Modificarile aduse continutului unui anunt sunt gratuite si pot fi efectuate de ori cate ori este nevoie. Nu este permisa modificarea campurilor care definesc in mod unic anuntul. Aceste campuri sunt evidentiate printr-un icon specific care indica blocarea campului.

Un anunt poate fi oricand sters (daca a expirat sau nu a fost niciodata activat) sau oprit de la afisare de catre Utilizator. In cazul in care un anunt este sters de Utilizator, nu se acorda nicio rambursare a sumei deja platite. In cazul in care un anunt este oprit, el nu se va mai afisa pe Platforma AgotaImobiliare.com . Anuntul poate fi pornit doar in intervalul perioadei platite si va fi afisat pe Platforma AgotaImobiliare.com , pana la expirarea perioadei platite initial.

Incarcarea cu credit a contului de Utilizator pe Platforma AgotaImobiliare.com : Utilizatorii au posibilitatea incarcarii cu credit a contului de Utilizator din Platforma AgotaImobiliare.com  echivalentul valorii in Euro platite de Utilizator, la care se pot adauga bonusuri suplimentare. Un Utilizator poate folosi acest credit doar pentru promovarea anunturilor existente sau nou introduse, in conformitate cu Termenii si Conditiile si nu poate fi returnat Utilizatorilor sub forma de bani. Perioada de valabilitate a creditului disponibil in cont este de 12 luni consecutive de la data ultimei incarcari a contului. Daca nu exista nicio incarcare cu credit a contului timp de 12 luni consecutive, Societatea isi rezerva dreptul de a sterge creditul existent nefolosit. Situatia creditului poate fi consultata oricand din sectiunea Sold din Contul meu.

Prin exprimarea acordului de a folosi un numar de telefon personalizat (prezentat in pasul de plata) Utilizatorul primeste cate un numar de telefon de forma 0371.XXX.XXX alocat fiecarui anunt publicat pe platforma AgotaImobiliare.com , configurat sa redirectioneze orice apel de intrare catre numarul de telefon setat pe anunt la introducerea lui. Societatea NU inregistreaza apelurile telefonice, scopul acestui serviciu fiind de a proteja identitatea Utilizatorului. De la momentul activarii, acest serviciu nu mai poate fi dezactivat pana la expirarea anuntului.

4.1. Plata prin SMS

Plata se va efectua prin SMS cu ajutorul partenerului nostru Mobilpay. Trebuie sa aveti un un telefon mobil cu abonament sau cartela in retelele Orange, Vodafone, Telekom sau DIGI. Tariful aferent pentru fiecare anunt postat va fi evidentiat pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila sau scazut din creditul cartelei, dupa caz. Operatorii de telefonie mobila au limitat suma ce poate fi platita prin SMS de pe acelasi numar de telefon la maxim 20 de EURO pe luna. Puteti depasi aceasta limita facand plata prin SMS de pe alt numar de telefon, inclusiv de pe cartele PrePay. Utilizatorul final va plati suma alocata perioadei de publicare alese plus valoarea TVA-ului. Utilizatorul final nu mai plateste nicio alta taxa sau comision, totusi este posibil ca acesta sa plateasca contravaloarea unuia sau mai multor sms-uri cu tarif normal in functie de procedura de plata implementata de fiecare operator.

Platforma AgotaImobiliare.com  nu acorda factura pentru platile efectuate prin SMS. Suma aferenta platii se va regasi pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila pentru abonamente sau pe factura de achizitie credit in cazul cartelelor prepay.

4.2. Plata prin card, transfer bancar

a) Cum se realizeaza plata:

Aceste tipuri de plati se efectueaza prin partenerul nostru Gecad Epayment. Toate detaliile legate de modul in care se desfasoara procesul de plata le gasiti aici: http://www.payu.ro/suport.php la sectiunea Plata.

b) Denuntare unilaterala

In caz de denuntare unilaterala din partea Clientului, Societatea este cea care va avea obligatia de a verifica indeplinirea conditiilor denuntarii, precum si de a verifica indeplinirea conditiilor de rambursare a pretului platit catre Utilizator.

c) Pastrarea datelor

Toate informatiile si documentele legate de tranzactii vor fi pastrate de catre Realmedia Network S.A. pe o perioada de minim 12 luni de la data efectuarii lor. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele bancii procesatoare. AgotaImobiliare.com  nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

d) Comisioane, Taxe, Plati

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra din ziua platii, chiar pentru achitarea serviciilor al caror pret este exprimat in valuta (in EUR).

Pretul serviciului este stipulat in Euro pe Platforma AgotaImobiliare.com , dar in momentul efectuarii tranzactiei veti fi informat cu privire la suma de bani in lei – care va va fi retrasa de pe card. Pentru detalii legate de publicarea anuntului in site puteti suna la Realmedia Network serviciul Suport tehnic la nr. 004.0356.081001, 004.0748.882803 sau puteti trimite un email la adresa office@agotaimobiliare.com , iar pentru detalii legate de operatiunile cu card si procesarea platii puteti contacta direct partenerul nostru, PayU la nr. de telefon +40 771 165 202 / +40 744 576 968.

4.3. Generarea facturilor fiscale pentru persoane fizice si juridice

Societatea emite factura fiscala tuturor persoanelor fizice si juridice, automat, in ziua urmatoare confirmarii platii efectuate, pentru toate platile cu exceptia platilor efectuate prin SMS (unde utilizatorul primeste factura fiscala de la operatorul de telefonie mobila sau bon fiscal/factura fiscala, pentru cartelele reincarcabile utilizate).

In emailul primit de Utilizator, in care se confirma publicarea anuntului pe Portalul AgotaImobiliare.com, sunt mentionate datele persoanei fizice sau juridice, conform carora se va emite factura fiscala. Utilizatorul are posibilitatea modificarii acestor date, daca nu sunt complete sau sunt incorecte, atat din contul lui de pe Portalul AgotaImobiliare.com , cat si direct din acel email, dar doar in intervalul a 24 de ore de la primirea emailului. Dupa expirarea celor 24 de ore in care utilizatorul poate modifica datele salvate pentru emiterea facturii fiscale, se va emite factura propriu-zisa in format electronic si va fi disponibila in contul utilizatorului pentru salvare/tiparire.

Ulterior emiterii facturii fiscale, nu mai sunt acceptate solicitari de modificare/stornare a facturii emise.

Anunturile Utilizatorilor care inca nu au completat datele necesare generarii facturii fiscale (nume, prenume, judet, localitate/sector, strada, numar, bloc, apt) sunt marcate ca si inactive si se vor afisa pe Portalul AgotaImobiliare.com  doar ulterior salvarii acestor date, fara a pierde nimic din intervalul de promovare achizitionat.

5. Stergerea anunturilor, restrictionare, denuntare unilaterala si alte masuri

Societatea poate lua urmatoarele masuri daca exista suficiente indicii ca un Utilizator a incalcat prevederile legale, drepturile tertilor sau prezentele Termeni si Conditii sau daca Societatea detine orice alt interes legitim:

stergerea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Platforma AgotaImobiliare.com ;

intarzierea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Platforma AgotaImobiliare.com ;

emiterea de avertismente catre Utilizatori;

limitarea sau restrictionarea (termporara sau permanenta) a utilizarii Platformei AgotaImobiliare.com   sau accesului la Platforma AgotaImobiliare.com .

Societatea poate sterge anunturile daca acestea incalca acest set de Termeni si Conditii (in special a prevederilor expuse in Sectiunea 7), drepturile unor terti prin continutul sau prin modul lor de prezentare, sau orice prevederi legale aplicabile.

Societatea poate restrictiona in mod final si definitiv accesul unui Utilizator la Platforma AgotaImobiliare.com , daca acesta a incalcat in mod repetat prezentele Termeni si Conditii (pentru utilizarea sectiunii publice) sau daca a facut acest lucru in circumstante deosebit de grave, sau daca exista alte motive importante.

Atunci cand accesul unui Utilizator este restrictionat, acesta nu mai poate utiliza pagina Platforma AgotaImobiliare.com  si nu mai poate inregistra un nou cont de Utilizator.

Utilizatorii pot oricand denunta unilateral contractul de utilizare. In acest scop, un participant poate solicita stergerea contului de Utilizator oricand.

Societatea poate denunta unilateral contractul de utilizare oricand, cu un preaviz de denuntare unilaterala de 15 zile. Dreptul de restrictionare a accesului ramane neafectat.

6. Modificari ale preturilor / Modificari sau completari la T&C

Modificari ale preturilor vor fi anuntate prin furnizarea unei liste de preturi care poate fi accesata prin Internet. Noul pret al anuntului se va aplica pentru anunturile ce se vor introduce dupa modificarea pretului, pentru anunturile inserate in baza de date si a caror valabilitate a fost prelungita de la data completarii sau a modificarii pretului.

Societatea are dreptul de a modifica T&C pentru utilizarea sectiunii publice oricand, fara dezvaluirea motivelor. Noile T&C vor fi comunicate Utilizatorului inainte de inserarea sau de prelungirea valabilitatii unui anunt. Un Utilizator trebuie sa accepte noile T&C pentru inserarea anunturilor noi sau prelungirea valabilitatii anunturilor existente.

7. Cerinte privind continutul si aspectul anunturilor

Utilizatorul are obligatia de a insera un anunt imobiliar numai in sectiunea prevazuta pentru acel tip de proprietate (apartamente, case/vile, terenuri; inchirieri sau vanzari).

Utilizatorii au obligatia de a furniza informatii complete si corecte in ceea ce priveste proprietatea promovata (in special privind pretul si suprafetele). Este interzisa introducerea la anunturi, de informatii incorecte sau care genereaza confuzie (ex: pret, suprafata cu valoare incorecta: 1 EUR, 1 mp, pret/mp=pret total etc). Pretul este obligatoriu de completat.

In timpul procesului de inserare, Utilizatorul trebuie sa completeze campurile obligatorii, iar in masura in care cunoaste informatiile suplimentare cerute prin formularul de introducere sa completeze cat mai explicit aceste campuri.

Nu este permisa publicitatea pentru mai mult de o proprietate pe anunt.

Nu se admit anunturi succesive cu acelasi continut (anunturi duplicat).

Anunturile pot fi ilustrate cu fotografii. Utilizatorul se obliga sa insereze in bazele de date ale Platformei AgotaImobiliare.com   numai acele fotografii pe care este autorizat sa le utilizeze fara restrictii si care nu sunt grevate de drepturi ale unor terti – in special de drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti. Fotografiile utilizate nu trebuie sa induca in eroare si trebuie sa reflecte starea actuala a proprietatii oferite in anunt. Introducerea de imagini poate reprezenta un factor determinant in procesul de vanzare/inchiriere. Este interzisa folosirea de imagini care nu are legatura cu proprietatea. Este interzisa folosirea de imagini care prezinta insemne (watermark, sigla, denumire sau altele) ale altor site-uri imobiliare concurente(Aici nu sunt incluse site-urile agentiilor care au servicii la AgotaImobiliare.com ); Este interzisa introducerea unei imagini de mai multe ori (imagini duplicat).

Anuntul nu poate incalca prevederile legale sau bunele moravuri prin formulare, continut, prezentare vizuala sau scopul urmarit. Este interzisa postarea de anunturi discriminatorii pe criteriul rasei, nationalitatii, limbii, religiei, sexului sau orientarii sexuale, etniei, categoriei sociale, convingerilor, varstei, dizabititatilor, bolilor cronice necontagioase, infectarii HIV, apartenetei la o categorie defavorizata sau oricaror alte situatii asimilabile.

In general nu este permisa intr-un anunt includerea de legaturi spre pagini web externe sau spre alte surse externe de informatii. Legaturile in acest sens se refera si la pagini web neactivate (URL-uri) si parti ale acestora. Sunt exceptate legaturile spre imagini suplimentare ale proprietatilor gazduite extern, fisiere PDF sau prezentari multimedia, daca acestea contin informatii suplimentare privind proprietatea publicata (de ex. expertiza proprietatii, prezentare video etc.).

In plus, nu este permisa includerea in anunturi a asa-numitelor numere ale liniilor telefonice (servicii cu valoare adaugata), care, atunci cand sunt apelate, au drept rezultat taxe telefonice mai ridicate pentru apelanti.

Nu se admit anunturi cu continut ilegal, imoral, sau care nu au legatura cu tematica sitului.

Nu se admit cuvinte obscene sau orice anunturi care ar putea leza interesele sau imaginea unei persoane fizice/juridice.

Este interzisa folosirea adreselor de email din paginile acestui site pentru trimiterea SPAM.

Este interzis abuzul de orice fel cu privire la serviciul oferit.

Anunturile care contravin celor de mai sus nu vor fi publicate/vor fi sterse din baza de date accesibila celorlalti Utilizatori.

8. Raspunderea pentru continutul anunturilor

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul anunturilor. Societatea nu verifica anunturile in ceea ce priveste corectitudinea sau caracterul complet. Societatea nu garanteaza pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunturilor.

Societea exclude orice garantie si raspundere pentru conformitatea anunturilor cu prevederile legale.

Societea exclude in special orice garantie sau raspundere care deriva din faptul ca contractele de vanzare-cumparare negociate sau incheiate pe baza anunturilor publicate pe Platforma AgotaImobiliare.com  nu sunt valabile in conformitate cu legislatia aplicabila, sau au drept rezultat dezavantaje juridice sau economice pentru una sau ambele parti ale contractului de vanzare-cumparare.

9. Clauza de exonerare de raspundere

Utilizatorul elibereaza AgotaImobiliare.com  de orice pretentii ale unor terti impotriva AgotaImobiliare.com  datorita incalcarii drepturilor lor de catre anuntul utilizatorului sau de catre orice alta utilizare a paginii web AgotaImobiliare.com  de catre utilizator. Prin aceasta, utilizatorul isi asuma si obligatia de suportare a cheltuielilor necesare pentru apararea drepturilor AgotaImobiliare.com , inclusiv orice taxe judiciare si legale. Aceasta regula nu se aplica daca si in masura in care utilizatorul nu este responsabil pentru incalcarea drepturilor.

10. Actualizarile bazelor de date, stergerea anunturilor

Pentru a face cautarea proprietatilor cat mai interesanta si mai plina de succes, Societatea depune toate eforturile pentru actualizarea bazelor sale de date. De aceea, Utilizatorii trebuie sa stearga anunturile de indata ce proprietatea din oferta a fost vanduta/inchiriata, sau daca nu mai este disponibila din alte motive.

11. Cautarea proprietatilor si integritatea sistemului

Utilizatorii pot cauta proprietati in bazele de date ale Platformei AgotaImobiliare.com   exclusiv prin intermediul motoarelor de cautare oferite de Platforma AgotaImobiliare.com . Nu este permisa cautarea proprietatilor eludand mastile de cautare, in special prin utilizarea programelor de cautare pentru accesarea bazelor de date ale Platformei AgotaImobiliare.com  .

AgotaImobiliare.com  sunt interzise. Utilizatorul nu poate lua nicio masura care poate avea drept rezultat suprasolicitarea infrastructurii Platformei AgotaImobiliare.com   sau pe care Utilizatorii nu pot fi asteptati in mod rezonabil sa o tolereze. Utilizatorilor nu li se permite blocarea, rescrierea sau modificarea continutului generat de Platforma AgotaImobiliare.com  sau crearea in niciun alt mod a unei perturbari prin imixtiunea cu Platforma AgotaImobiliare.com .

12. Garantia

In cazuri de forta majora, Societatea va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, sub-furnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru Utilizatori pentru defectiuni pentru care Societatea nu este responsabila.

13. Limitarea raspunderii

Cu exceptia incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, Societatea va fi raspunzatoare pentru daune fata de comercianti numai daca si in masura in care Societatea a actionat cu intentie sau din culpa grava. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, Societatea va fi raspunzatoare pentru orice conduita culpabila al reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de AgotaImobiliare.com  in vederea executarii obligatiilor sale.

Fata de consumatori, Societatea va fi tinut raspunzatoare numai pentru actiuni savarsite cu intentie sau din culpa grava. Cu toate acestea, in cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, al intarzierii indeplinirii obligatiilor unui debitor sau in cazul in care Societatea este responsabila pentru imposibilitatea de executare a obligatiilor contractuale, Societatea va fi raspunzatoare pentru orice conduita culpabila a reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de Societate in vederea executarii obligatiilor sale.

Cu exceptia conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de AgotaImobiliare.com  in executarea obligatiilor sale, raspunderea AgotaImobiliare.com  va fi limitata cantitativ la daunele tipice previzibile in momentul incheierii contractului.

O raspundere pentru compensarea unei daune indirecte, in special pentru castigul nerealizat, va fi acordata numai in cazul conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de AgotaImobiliare.com  in vederea executarii obligatiilor sale.

Excluderile si limitarile de raspundere de mai sus fata de comercianti sau consumatori nu vor fi aplicabile nici in cazul garantiilor specifice acordate de Societate, nici in cazul daunelor rezultate din atingeri aduse vietii sau sanatatii sau al incalcarii prevederilor legale obligatorii.

14. Dreptul de autor si drepturile de utilizare

Toate datele, informatiile, siglele companiilor, textele, programele si imaginile anunturilor inserate pe Platforma AgotaImobiliare.com   vor fi supuse legilor dreptului de autor. Modificarea, prelucrarea ulterioara si utilizarea de catre terti in orice fel de medii nu sunt permise. Drepturile Utilizatorilor raman neafectate de prezenta. Acestia pot continua sa dispuna in mod liber de datele si informatiile proprii.

15. Legea aplicabila si jurisdictie

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce acest set de T&C vor fi interpretate si guvernate de legislatia aplicabila in Romania. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.